Žemaičių Kalvarijos Šventovė. Į pirmą puslapį

Pamaldų tvarka Žemaičių Kalvarijos bazilikoje Didžiųjų Žemaičių Kalvarijos atlaidų programa 2016 m. liepos 1–12 d.

Jono Pauliaus II piligrimų kelias

Aktualu

Atsiliepimai apie savanorių mokymus Žemaičių Kalvarijoje 2011 06 11
Paskelbta: 2011-06-16 08:46:25

Pabaigus trijų dalių: ,,Metodinės medžiagos pristatymas“ , ,,Krikščioniškas požiūris į lytiškumą“ , ,,Grupinio darbo metodika“ mokymus Žemaičių Kalvarijoje, savanorių buvo paprašyta parašyti atsiliepimus.

Apibendrinus savanorių atsiliepimus galima teigti, kad žmonės gavo konkrečių, aiškių , naudingų žinių, kurias galės taikyti praktiniame darbe su sužadėtiniais. Taip pat buvo gautos gairės, kaip tobulinti save ir savo santykius su vyru, su šeima. Buvo tokių, kurie mokymuose dalyvavo jau ne pirmą kartą, tad jie pagilino turimas žinias ir gavo stimulą toliau domėtis ir tobulėti. Pirmą kartą dalyvavusieji įgavo pasitikėjimą savimi ir savo žiniomis.

Mokymų metu savanoriai girdėjo liudijimus tikinčių žmonių, perteikiančių savo tikėjimo ir asmeninę patirtį, Dievo stebuklus jų gyvenime. Dėkojo už galimybę sutikti nuostabius lektorius, kurie moka perteikti mokslinę informaciją prieinama, suprantama, paremta pavyzdžiais forma. Daug gražių žodžių buvo pasakyta organizatoriams už patogią ir labai gražią aplinką, kuri padėjo įsijausti, sukūrė reikalingą dvasinę atmosferą.

Organizatoriai sulaukė ir pasiūlymų, kad mokymus būtų galima suskirstyti į dar smulkesnes dalis, kad pateiktą medžiagą būtų galima apmąstyti, sudėlioti į vietas, nes , kai mokymai vyksta taip intensyviai, daug gautos informacijos neišlieka, nenusistovi. Norėtųsi bendrų rekolekcijų, bendravimo, dalinimosi patirtimi ir įžvalgomis ir toliau, kad savanorių veikla nenutrūktų. Buvo pastebėta, kad norėtųsi, jog mokymuose dalyvautų ir kunigas.

 

 

aukštyn